Hartman

Case Hartman

Aanleiding

Bij het kopen van (tuin)meubelen gaat het meer en meer om inspiratie en user-generated content. Consumenten ‘hebberig’ maken en vraag creëren met inspirerende content. De consument gebruikt verschillende manieren om inspiratie op te doen en wordt ongevoeliger voor (onpersoonlijke) massamedia. Ze gaat zélf actief op zoek naar informatie en inspiratie. Het is aan ons om dáár te zijn, waar de doelgroep zoekt. Met beleving, service en inspiratie kunnen we ons dan als merk onderscheiden.

Opdracht

Maak onze kopers tot ambassadeur van Hartman. Bedenk hoe we kopers aan ons kunnen binden en stimuleren om inspiratie van de gekochte (in- of outdoor) sets te delen. Geef ook aan hoe we de koper optimaal bereiken en blijven binden aan ons merk (multichannel). Op welke manier ze te belonen zijn om content te delen. En hoe we vervolgens met die content wederom de doelgroep kunnen bereiken en inspireren. Zorg ervoor dat jouw voorstel klaar is voor de/onze toekomst en dat het internationaal inzetbaar is.

Het moet in ieder geval voorzien in:

Het creëren van brand ambassadors .

Inzet van brand ambassadors om user-generated content te genereren.

Gebruik van deze content gebruiken om de doelgroep van Hartman te inspireren.

Doelgroep

De doelgroep van Hartman is vrij breed: ‘De leukste vrouwen, gezinnen en stellen van de wereld, met een sterke focus op Europa. In de leeftijd van 25-65 jaar. Met interesses in actualiteit, wonen, lifestyle, gezinnen, events en familie.’

Doel

Van een B2B-organisatie (met alleen trademarketing) gaan we naar een merk dat weer steeds dichter op de consument probeert te zitten. Korte lijnen zijn essentieel. Daarmee is flexibel in te spelen op snelle veranderingen. Hartman ontwikkelt zich nu met het oog daarop.

Context & Kaders

We gebruiken een 360º-aanpak met een mix van print (folders en huis-aan-huis verspreiding), events (vt wonen-beurs, Freshtival, Q-music Beachhouse en overige terras-sponsoring), influencers, magazines en online content.

Uiteindelijk willen we zichtbaar en relevant zijn, daar waar de doelgroep zoekt. Multiple touchpoints met ze hebben.

De consument heeft minder tijd (en motivatie) om lang over elke beslissing te denken en wil ontlast worden.

Winkelbeleving en service verschuiven steeds meer naar merkbeleving en service-op-maat.

De customer journey verandert natuurlijk ook. Qua marketing betekent het dat we – direct richting de consument – onze merkwaarden (comfort, quality, design, social) communiceren en inspireren met onze collecties. We stimuleren de vraag richting onze dealers en zijn dus van een push- naar pull-strategie gegaan. In de komende jaren werken we dit verder uit. Uiteindelijke zou ook directe verkoop richting de consument een optie zijn.

Top