Pure Energie

Case Pure Energie

Aanleiding

Als groenste energiebedrijf van Nederland timmert Pure Energie hard aan de weg. Steeds meer mensen kiezen voor écht groene stroom. Bij Pure Energie ben je daarvan gegarandeerd: ons Enschedese bedrijf levert alleen wat het zelf duurzaam opwekt uit zon en wind. 90% van de winst investeren we in nieuwe, groene energieprojecten. De overige 10% gaat naar goede doelen. Zo werkt Pure Energie actief aan meer duur- zaamheid in Nederland. Daarom is Pure Energie door o.a. de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur

en Milieu al vier keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland! Met meer dan 40 energiebedrijven in Nederland heeft Pure Energie enorm veel concurrentie. Pure Energie is echter de enige energieleverancier die écht werkt aan meer duurzaamheid in Nederland. Maar hoe krijgen we dat tussen de oren van Nederlanders?

Opdracht

Bedenk hoe Pure Energie de positionering als groenste energieleverancier van Nederland zo goed mogelijk kan uitdragen. Zorg ervoor dat je werkt aan meer naamsbekendheid én merkkennis. Pure Energie moet bekendstaan als dé groene energieleverancier van Nederland.

Doelgroep

Mannen en vrouwen tussen de 25 en 45 jaar.

Doel

Ervoor zorgen dat steeds meer mensen in Nederland kiezen voor groene stroom van Pure Energie.

Context & kaders

  • Zo’n 2 miljoen Nederlanders dénken dat ze groene stroom hebben, terwijl dat niet zo is. Dat komt door de handel in Garanties van Oorsprong (GVO’s). Elke groene kilowattuur die wordt opgewekt in Europa krijgt een GVO. GVO’s zijn verhandelbaar. Grijze energieleveran- ciers in Nederland kopen bijvoorbeeld een GVO uit Noorwegen, ‘plakken’ deze op hun grijze stroom en verkopen dit als groene stroom.
  • Pure Energie levert uitsluitend groene stroom uit eigen windmolens en zonnepanelen in Nederland. 
  • Bij Pure Energie kun je zelf kiezen van welke windmolen je stroom afneemt. 
  • Pure Energie is onderdeel van Raedthuys, de grootste private duurzame energieontwikkelaar van Nederland. 
  • Pure Energie heeft een eigen goede doelen fonds: het Pure Energie Fonds. Hiermee worden verschillende duurzame projecten gerealiseerd, van zonnepanelen op een buurthuis tot een moestuin voor een basisschool. 
  • De belangrijkste keuzefactor voor een energie- leverancier is prijs. 
Top